Submenu

Ontwikkelingen Nistelrode

Nistelrode: Een bruisende woonkern met oog voor de toekomst

Nistelrode is een aangename woonkern. Hier vind je een mix van voorzieningen en een levendig centrum met horeca en winkels. Wat heeft Nistelrode nog meer te bieden:

 • Dorpskarakter en actief verenigingsleven:
  • Het dorp Nistelrode staat bekend om zijn dorpskarakter. Hier voel je nog echt de saamhorigheid en betrokkenheid van de inwoners.
  • Het actieve verenigingsleven speelt een belangrijke rol. Van sportclubs tot culturele verenigingen, er is voor ieder wat wils.
 • Economisch gezonde gemeenschap:
  • Samen met onze inwoners en ondernemers werken we aan een leefbare en economisch gezonde gemeenschap. De regionaal bekende winkelketen Van Tilburg draagt hieraan bij.
 • Nieuwbouw en uitbreiding:
  • We hebben plannen voor nieuwe woningen in de nieuwbouwwijken Zwarte Molen en Weijen West. Zo blijft Nistelrode groeien en vernieuwen.
  • Ook het bedrijventerrein wordt uitgebreid om ruimte te bieden aan ondernemers.
 • Toegangspoort tot de Maashorst:
  • Nistelrode is trots op zijn ligging aan de rand van de Maashorst, een prachtig landschap met uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Een paradijs voor natuurliefhebbers!

De groeiende aantrekkingskracht van Nistelrode en zijn buitengebied brengt uitdagingen met zich mee. Samen met inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden willen we onderzoeken hoe we deze uitdagingen kunnen aanpakken en de leefbaarheid van Nistelrode kunnen waarborgen.

Laten we samen op zoek gaan naar oplossingen om Nistelrode leefbaar en bloeiend te houden!

Waar zijn we op dit moment mee bezig?

Om ervoor te zorgen dat wij als gemeente samen met de inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden tot een goede afweging kunnen komen, laten wij een integrale SWOT-analyse uitvoeren. In deze SWOT-analyse nemen we alle ontwikkelingen in en om Nistelrode mee, denk hierbij aan economische ontwikkelingen, mobiliteitsvraagstukken, woningbouw, sociale en gezondheidsaspecten etc.

De uitkomst van de SWOT-analyse is het startpunt van het gesprek over oplossingen. Dit biedt handvatten om belangen af te wegen en op basis daarvan, gezamenlijk, keuzes te maken.

Hoe verder?

Op maandag 1 juli, van 19.00 tot 22.00 uur, organiseren we in Cultureel Centrum Nestelé (Parkstraat 2 ,Nistelrode) een bijeenkomst voor iedereen die geïnteresseerd is. Tijdens deze bijeenkomst praten we over de sterke en zwakke punten, maar ook de kansen en bedreigingen van Nistelrode. Dit noemen een SWOT-analyse. Het helpt ons om goed na te denken en samen beslissingen te nemen. Komt u ook?

Geef u mening

We willen graag samen met u werken aan een nog mooier Nistelrode. Kunt u niet naar de bijeenkomst op 1 juli komen, maar wilt u toch uw ideeën delen? Dat kan! Stuur dan een e-mail naar verkeer@bernheze.org

Contact

Gemeente Bernheze
Telefoon 0412-45 88 88
gemeente@bernheze.org
www.bernheze.org

 
 

Samen Bernheze is een initiatief van de gemeente Bernheze

 

 

 

   

 

 

Cookie-instellingen